Suport clienti +40 - 749 - 680 - 770

Toscana


Preturi si informatii fiscale
Vremea optima de calatorie
Informatii de calatorie
Informatii legale si medicale
Cazare o noapte in motel sau gazda: 13 euro - 25 euro. Camera in hotel de trei stele: 45 - 130 euro. Camera dubla hotel patru stele 100 - 200 euro
Pizza, fast-food: 6 - 12 euro. Masa cu trei feluri intr-un restaurant elegant: 35 - 60 euro. Bauturi racoritoare/alcoolice intr-un bar: 3 - 10 euro
Calatorie normala cu taxi-ul: 5 - 10 euro. Calatorie cu mijloace de transport in comun: 1 - 4 euro
Muzee si alte obiective turistice: 5 - 20 euro. Bilet la cinematograf: 8 - 20 euro.
Primaverile in Toscana sunt considerate lunile martie, aprilie, mai. In mare parte zilele sunt cu soare si uscate. Temperaturile in aceasta perioada a anului se situeaza in jurul a 16° Celsius.
Verile in Toscana incep in luna iunie si se intind pana in luna august-septembrie. De obicei sunt multe zile calde si insorite. Vara temperatura poate sa ajunga uneori chiar si la 40° Celsius
Toamna incepe in Toscana in luna septembrie si tine pana in noiembrie-decembrie. Schimbarile de vreme sunt foarte frecvente in aceasta parte a anului iar temperaturile scad pana la 17° Celsius
Iarna in Toscana inseamna lunile Decembrie - Februarie. Temperatura poate sa scada chiar si pana la -8° Celsius
Intrarea in tara este permisa cu maxim 1 litru bauturi spirtuase si 1 cartusi tigari. Introducerea in tara a drogurilor de orice fel este interzisa.
Membrii Comunitatii Europene nu au nevoie de viza pentru a vizita Toscana, doar de un pasaport sau de o carte de identitate valabila.
Italia este o tara cu un nivel scazut al criminalitatii. Infractiuni minore de tipul furtului din buzunare, inselaciunilor sau furtului din masini pot aparea in zone aglomerate
Asigurarea medicala este obligatorie in Italia.
Permisul de conducere romanesc este valabil in Italia o perioada de 1 an de la data intrarii pe teritoriul Italiei.
Vinurile din Toscana Calitatea vinurilor din Toscana este recunoscută încă de la începutul anului 1427. Panzano, Chianti Classico, Chianti Rufina ori Chianti Montalbano sunt doar puține dintre numeroasele delicii ale celebrei zonei.
Turnul Înclinat din Pisa Început în august 1173, Turnul din Pisa își rezervă dreptul de a marca cea mai celebră clădire înclinată din întreaga lume cu o înălțime de 56 de metri. În ciuda înclinației, turnul a fost declarat stabil pentru 300 de ani.
Florența Atena din Evul Mediu, Florența este piatra de temelie a turismului italian. Fiind cel mai populat oraș din Toscana și considerat capitala italiană a artei, Florența oferă numeroase galerii de artă, piețe elegante și ateliere.
Siena Bucătăria italiană poate fi savurată cel mai bine în regiunea Siena din Toscana, Italia. Declarată patrimoniu cultural mondial UNESCO încă din 1995, frumusețea arhitecturală oferă delicii vizuale oricărui vizitator.
Domul din Florența O adevărată construcție armonioasă situată la nord de fluviul Arno, Domul din Florența întruchipează munca a 140 de ani și implicit a arhitectului Emilio de Fabris. Vârful Domului poate fi atins urcând 463 de trepte.
Galeria Uffizi O puteți găsi în Piazzale degli Uffizi, fiind un must-see al muzeelor de artă italiene. Galeria Uffizi se remarcă prin istoria și faima pe care le-a câștigat de-a lungul timpului încă din 1581, în special în Europa.
Veneția Sestierele, respectiv cele 6 cartiere venețiene oferă oricărui vizitator o imagine arhitecturală armonioasă a Republicii Venețiene a secolului al V-lea. Veneția este lăcașul Pieței San Marco și Podului Rialto.