Suport clienti +40 - 749 - 680 - 770

Rio de Janeiro


Preturi si informatii fiscale
Vremea optima de calatorie
Informatii de calatorie
Informatii legale si medicale
Cazare o noapte in motel sau gazda: 25-50 euro. Camera in hotel de trei stele: 70 - 100 euro. Camera dubla hotel patru stele 120 - 200 euro
Pizza, fast-food: 2 - 6 euro. Masa cu trei feluri intr-un restaurant elegant: 30- 60 euro. Bauturi racoritoare/alcoolice intr-un bar: 3 - 10 euro
Calatorie normala cu taxi-ul: 2 - 5 euro. Calatorie cu mijloace de transport in comun: 0,5-1 euro
Muzee si alte obiective turistice:2 - 15 euro.
Primaverile in Rio de Janeiro sunt considerate lunile septembrie-octombrie. In mare parte zilele sunt insorite. Temperaturile in aceasta perioada a anului se situeaza in jurul a 25° Celsius.
Verile incep in luna noiembrie si se intind pana in luna februearie. Majoritatea zilelor sunt insorite, temperatura poate sa ajunga uneori si la peste 40° Celsius
Toamna incepe in luna martie si tine pana in mai. In luna mai este cea mai buna perioada pentru a vizia Rio de Janiero.
Iernile in Rio de Janeiro sunt foarte blande si incepe cu luna iunie.
Cetatenii romani posesori ai unui pasaport (simplu) valabil, sunt scutiti de obligativitatea detinerii unei vize pentru a intra, tranzita sau ramane pe teritoriul Republicii Federative a Braziliei pentru o perioada de pana la 90 zile.
Riscul amenintarilor teroriste in Brazilia este scazut, insa cetatenii romani trebuie sa aiba in vedere riscurile globale pe care fenomenul terorist le poate produce oriunde in lume.
Recomandam tuturor cetatenilor romani care calatorersc in Brazilia sa incheie polite de asigurare de calatorie care includ si acoperirea costurilor medicale in caz de imbolnavire
Sistemul de circulatie auto este similar celui european, circulatia desfasurandu-se pe partea dreapta a drumului.
Garota de Ipanema Marele hit al anilor 60, ”Fata din Ipanema” (Garota de Ipanema) a dezvăluit frumusețea plajei cu același nume. Dacă vrei o bere de calitate, mergi pe eleganta plajă Ipanema - numită de Travel Channel drept cea mai sexy din lume.
Carnavalul de la Rio Având cel mai mare număr de vizitatori anual, Carnavalul de la Rio oferă un gust autentic brazilian încă din 1723. Începe întotdeauna vineri și durează 5 zile, până în Miercurea Cenușii, adăpostind adevărata dezlănțuire a dansului.
Cristo Redentor Grandiosul monument al Braziliei, situat în Rio de Janeiro, Cristo Redentor (CristosMântuitorul) marchează 100 de ani de la declararea independenței țării. Cu o înălțime de 30 de metri este imposibil de evitat simbolul spiritual.
În ritm de Bossa Nova Odată ajuns în Brazilia, vei fi încântat de linia melodică a genului pur brazilian Bossa Nova. ”Noul trend”, în traducere liberă, încântă străzile unde muzica portugheză e audiată atât ziua, cât și în frumusețea nopții.
Cultura fotbalului brazilian: Maracana Stadionul Maracana inaugurat în 1950 este visul oricărui împătimit al fotbalului. Nu doar gazda campionatului FIFA World Cup dar și a anualelor meciuri braziliene, este stadionul cu cea mai mare capacitate din lume.
Plaja Copacabana Luxurianta bucurie braziliană oferă în schimbul iernii europene o vară cu temperaturi ce pot urca până la 40 de grade Celsius. Energia debordantă a plajei arcuite se resimte în nisipul alb, de o frumusețe asemeni Paradisului.
Rocinha favela Cu cea mai mare întindere, Rocinha este cunoscutul cartier al Braziliei situat pe un deal. Poate îți vine greu să crezi, dar Rocinha găzduiește numeroase afaceri, de la sedii bancare, francize precum McDonalds la transport în comun.
Noaptea în Rio Cartierul Lapa din Rio te așteaptă să-ți petreci toate nopțile de vineri în pași de dans alături de localnicii cariocas și restul turiștilor veniți pe meleaguri braliziene, unde ai parte de cele mai ieftine băuturi specifice.