Suport clienti +40 - 749 - 680 - 770

Paris, Franta


Preturi si informatii fiscale
Vremea optima de calatorie
Informatii de calatorie
Informatii legale si medicale
Cazare o noapte in motel sau gazda: 15 - 30 euro. Camera in hotel de trei stele: 45 - 90 euro. Camera dubla hotel patru stele 100 - 230 euro
Pizza, fast-food: 3 - 14 euro. Masa cu trei feluri intr-un restaurant elegant: 50 - 100 euro. Bauturi racoritoare/alcoolice intr-un bar: 4 - 13 euro
Calatorie normala cu taxi-ul: 7 - 15 euro. Calatorie cu mijloace de transport in comun: 2 euro.
Muzee si alte obiective turistice: 8 - 25 euro. Bilet la cinematograf: 7 - 20 euro.
Primaverile in Franta sunt considerate lunile martie, aprilie, mai. In mare parte zilele sunt insorite. Temperaturile in aceasta perioada a anului se situeaza in jurul a 16° Celsius.
Verile in Franta incep in luna iunie si se intind pana in luna august, cu multe zile calde. Totusi in zilele de vara, temperatura poate sa ajunga uneori chiar si la 38° Celsius
Toamna incepe in Franta in luna septembrie si tine pana in noiembrie. Schimbarile de vreme sunt foarte frecvente in aceasta parte a anului iar temperaturile scad pana la 18° Celsius
Iarna in Franta inseamna lunile Decembrie - Februarie. Temperaturile scad chiar si pana la -10° Celsius.
Romanii pot intra pe teritoriul Frantei prezentand un pasaport sau o carte de identitate, putand ramane mai mult de 3 luni fara viza de lung sejur.
Membrii Comunitatii Europene nu au nevoie de viza pentru a vizita Anglia, doar de un pasaport sau de o carte de identitate valabila.
Franta are un nivel de criminalitate scazuta.
Asigurarea medicala este obligatorie. Recomandam tuturor cetatenilor romani care calatoresc in Franta sa incheie polite de asigurare medicala si de calatorie, pentru intreaga durata a deplasarii.
Starea generala a drumurilor si infrastructurii este foarte buna.
Muzeul Luvru Cel mai faimos muzeu de istorie și artă din lume, franțuzescul muzeu Luvru poate fi găsit în centrul Parisului. Dacă vrei să guști din operele lui Leonardo da Vinci sau Eugene Delacroix, tocmai ai găsit locația perfectă!
Arcul de Triumf Cu o înălțime de 49.5 de metri, Arcul de Triumf din Paris consacrează cel mai profund omagiu adus în onoarea soldaților ce au luptat pentru Franța, alături de care se află Mormântul Soldatului Necunoscut din Primul Război Mondial.
Turnul Eiffel Oricât de mult ai vrea să-l ratezi, Turnul Eiffel reprezintă simbolul Franței ce măsoară 324 metri înălțime. Panorama orașului de la orice fereastră pariziană include întotdeauna frumusețea construcției de oțel.
Opera din Paris Sau Palatul Garnier, Opera din Paris a fost magistral proiectată de arhitectul cu același nume, Charles Garnier. Minunea arhitecturală rezistă și în zilele noastre în ciuda începuturilor șubrede și a solului neprielnic.
Palatul Versailles Simbolul monarhiei absolute și al eleganței aristocratice, Palatul Versailles a găzduit numeroase schimbări mondiale, cel mai marcant moment fiind semnarea Tratatului de la Versailles în Galeria Oglinzilor.
Moulin Rouge Una dintre principalele atracții turistice ale Parisului, Moulin Rouge este sediul spiritual al can-canului. Chiar dacă la început găzduia dansuri seducătoare ale curtezanelor, în decursul timpului a devenit un divertisment muzical.
Arta stradală din Paris Loc al schimbării dar totodată al echilibrului, Parisul contemporan inspiră prin picturile murale. Dacă ai auzit de Blek le Rat sau JR, Parisul te așteaptă să-i admiri bogățiile artei stradale și a operelor urbane găsite la orice colț.
Capitala modei Oricine a auzit de Fashion Week-urile de la New York, Londra, Milano, însă cea mai mare săptămână a modei are loc la Paris. Tot aici poți găsi toate sediile marilor case de modă, de la Chanel, Chloe, Dior, Givenchy la Louis Vuitton.