Suport clienti +40 - 749 - 680 - 770

Benelux


Preturi si informatii fiscale
Vremea optima de calatorie
Informatii de calatorie
Informatii legale si medicale
Cazare o noapte in motel sau gazda: 15 - 25 euro. Camera in hotel de trei stele: 50 - 100. Camera dubla hotel patru stele 100 - 220 euro
Pizza, fast-food: 4- 11 euro. Masa cu trei feluri intr-un restaurant elegant: 30 - 70. Bauturi racoritoare/alcoolice intr-un bar: 5 - 12 euro
Calatorie normala cu taxi-ul: 5 - 12 euro. Calatorie cu mijloace de transport in comun: 2 euro
Muzee si alte obiective turistice: 5 - 30 euro. Bilet la cinematograf: 8 - 15 euro.
Primaverile in Tarile de Jos sunt considerate lunile martie, aprilie, mai. Temperaturi medii de 14° Celsius.
Verile in Benelux incep in luna iunie si se intind pana in luna august. Desi sunt multe zile calde si insorite, adesea ploile isi spun cuvantul. Totusi in zilele de vara, temperatura poate sa ajunga uneori chiar si la 35° Celsius
Toamna incepe in Benelux in luna septembrie si tine pana in noiembrie. Schimbarile de vreme sunt foarte frecvente in aceasta parte a anului iar temperaturile scad pana la 15° Celsius
Iarna in Benelux inseamna lunile Decembrie - Februarie. temperaturi medii de 6 grade celsius
In Tarile de Jos este necesara detinerea mijloacelor financiare care acopera cheltuielile de pe durata calatoriei
Conditiile generale de intrare pentru cetatenii romani pentru o perioada de pana la trei luni sunt detinerea unui pasaport/carte de identitate valabile
Benelux nu a suferit atacuri teroriste pe teritoriul national. Tarile au un nivel de criminalitate scazuta.
Asigurarea medicala este obligatorie. Recomandam tuturor cetatenilor romani care calatoresc in Tarile de Jos sa incheie polite de asigurare medicala si de calatorie, pentru intreaga durata a deplasarii.
Starea generala a drumurilor si infrastructurii este foarte buna. Parcarea este permisa numai in locuri rezervate, contra cost (in general taxa este de aproximatv 3 euro/ora, iar tichetele se cumpara fie de la aparatele de taxare din parcare, fie de la centrele de difuzare a presei).
În Bruges Capitală culturală în 2002, orașul Bruges este recunoscut pe plan mondial drept capitala provinciei Flandra de Vest din Belgia. Frumusețea vechiului centru istoric al orașului l-a consacrat drept patrimoniu cultural mondial UNESCO.
Grand Place Bruxelles Încă un patrimoniu cultural mondial UNESCO, Piața Mare din Bruxelles marchează centrul orașului Bruxelles din Belgia. Cu puțin noroc, o dată la 2 ani, în luna august poate fi zărită frumusețea ”covorului de flori”.
Muzeul Van Gogh Amsterdam Construit pe 3 niveluri, muzeul delectează orice vizitator cu opere magistrale de la Paul Gauguin, Claude Monet, Paul Signac, Auguste Rodin, Pablo Picasso la creatorul ce îi poartă numele – Vincent Van Gogh.
În Țara Laleleor Jumătatea lunii Aprilie este perfectă pentru plăcerile vizuale și olfactive oferite de păturile de lalele înflorile de-a lungul Olandei. Odată acolo, nu te vei mai întreba niciodată de ce este cunoscută drept Țara Laleleor.
Noaptea în Rotterdam Poate părea de necrezut dată fiind tumultoasa sa istorie, însă orașul Rotterdam este cel mai modern din Olanda. Iar podul Erasmus oferă prilejul perfect unei plimbări romantice sub clar de lună, timp în care zgârie-norii înlocuiesc lumina Lunii.
Shopping în Luxemburg Cu 5 centre comerciale, Luxemburg se distanțează elegant de restul capitalelor europene revenind maestros în topurile turiștilor. Naturata Bio (Oikopolis), La Belle Etoile, Auchan, Pall Center și Belval Plaza te așteaptă!
Antwerp Cel mai populat oraș din Belgia și totodată unul dintre cele mai mari porturi din lume, Antwerp este sediul universitar de renume în cultura belgiană. Biserica Sfântul Carolus Borromeus trebuie să se înscrie în itinerariul personal.