Suport clienti +40 - 749 - 680 - 770

Antalya


Preturi si informatii fiscale
Vremea optima de calatorie
Informatii de calatorie
Informatii legale si medicale
Cazare o noapte in motel sau gazda: 15 -25 euro. Camera in hotel de trei stele: 25 - 35 euro. Camera dubla hotel patru stele 40 - 80 euro
Pizza, fast-food: 2 - 6 euro. Masa cu trei feluri intr-un restaurant elegant: 25 - 50 euro. Bauturi racoritoare/alcoolice intr-un bar: 3 - 10 euro
Calatorie normala cu taxi-ul: 4 - 10 euro. Calatorie cu mijloace de transport in comun: 1-2 euro
Muzee si alte obiective turistice: 3 - 20 euro.
Primaverile in Antalya sunt considerate lunile martie, aprilie, mai. In mare parte zilele sunt insorite. Temperaturile in aceasta perioada a anului se situeaza in jurul a 20° Celsius.
Verile in Antalya incep in luna iunie si se intind pana in luna septembrie. Majoritatea zilelor sunt insorite, temperatura poate sa ajunga uneori si la peste 40° Celsius
Toamna incepe in Antalya in luna septembrie-octombrie si tine pana in noiembrie-decembrie. Schimbarile de vreme sunt foarte frecvente in aceasta parte a anului iar temperaturile se situeaza undeva la 23° Celsius
Iernile in Antalya sunt foarte blande si incepe cu luna decembrie. Temperaturile scad foarte rar sub 0° Celsius. Ninsorile sunt extrem de rare in Antalya.
In mod exceptional, autoritatile din Turcia acorda viza de intrare la frontiera, exclusiv pentru calatoriile in scop turistic, cu drept de sedere de 30 zile si o singura intrare.
In cazul in care solicitati viza de intrare la frontiera trebuie sa prezentati documente justificative privind sederea in Turcia, asigurare medicala, dovada mijloacelor banesti, cazare.
Pericolul atentatelor teroriste a crescut in ultimii ani, fiind implicate atat organizatii teroriste internationale cat si locale.
Inainte de a pleca in Turcia, incheiati o asigurare medicala! Va recomandam ca polita sa fie incheiata la valoarea de asigurare de cel putin 30.000 de Euro la agentiile de asigurari din Romania care colaboreaza cu societati de asigurare din Turcia sau cu unitati medicale din aceasta tara.
Codul circulatiei rutiere si semnalizarea rutiera in Turcia sunt conforme cu reglementarile internationale.
Riviera Turciei Destul de puțini știu, dar Antalya mai este cunoscută drept ”Riviera Turciei”. Este capitala provinciei, cu un relief mai degrabă neobișnuit. Munții Taurus se regăsesc de-a lungul coastei, depășind 3,000 de metri.
Bazarele Turciei Istanbul este sediul negocierilor și al culorilor armonios îmbinate. Dacă te aflii prin Turcia, fă un popas la Marele Bazar și la Bazarul cu Mirodenii. Intră în povestea negustorilor și brodează împreună cu aceștia arta negustorimii.
Ruinele din Termessos Oraș antic la origine, Termessos este de departe unul dintre cele mai bine păstrate orașe ale Antalyei. Ruinele din Agora, construcția de temelie a zonei, au stăvilit în trecut o școală demnă de comparat cu cele din secolul XXI.
Orașul vechi din Kaleici Casele mici, viu colorate și lipite între ele întâmpină intrarea în orașul vechi din Kaleici. Aici, pisicile au un loc special de întâlnire la Moscheea Kurkut Minaret. Cel mai bine păstrat monument rămâne însă Poarta lui Hadrian.
Rafting și sporturi de apă în Antalya Dintr-un sejur în Antalya nu trebuie să lipsească raftingul – până la 6 ore te poți bucura de spectaculoasele cascade Duden sau de insulele din Golful Antalyiei, în toiul unei aventuri de neuitat în frumoasa Turcie!
Cascadele Duden Întâlnite la 14 km de Antalya, cascadele Duden se găsesc cel puțin în număr de 2. Dacă vrei să te bucuri cu adevărat de frumusețea naturii din Antalya, asigură-te că o vizitezi inclusiv pe cea mică, la care se ajunge mai greu.