Suport clienti +40 - 749 - 680 - 770

Anglia


Preturi si informatii fiscale
Vremea optima de calatorie
Informatii de calatorie
Informatii legale si medicale
Cazare o noapte in motel sau gazda: £15 - £25. Camera in hotel de doua stele: £60 - £130. Camera dubla hotel patru stele £130 - €200
Pizza, fast-food: £7 - £11. Masa cu trei feluri intr-un restaurant elegant: £40 - £60. Bauturi racoritoare/alcoolice intr-un bar: £5 - £10
Calatorie normala cu taxi-ul: £6 - £9. Calatorie cu mijloace de transport in comun: - £3.
Muzee si alte obiective turistice: £5 - £20. Bilet la cinematograf: £10 - £30.
Primaverile in Anglia sunt considerate lunile martie, aprilie, mai. In mare parte zilele sunt destul de reci si uscate. Temperaturile in aceasta perioada a anului se situeaza in jurul a 10° Celsius.
Verile in Anglia incep in luna iunie si se intind pana in luna august. Desi sunt multe zile calde si insorite, adesea ploile isi spun cuvantul. Totusi in zilele de vara, temperatura poate sa ajunga uneori chiar si la 35° Celsius
Toamna incepe in Anglia in luna septembrie si tine pana in noiembrie. Schimbarile de vreme sunt foarte frecvente in aceasta parte a anului iar temperaturile scad pana la 15° Celsius
Iarna in Anglia inseamna lunile Decembrie - Februarie. In ciuda temperaturilor care pot sa scada chiar si pana la -10° Celsius, ninsorile sunt destul de rare in Anglia.
Intrarea in tara este permisa cu maxim 4 litri de vin, 1 litru bauturi spirtuase, 60cc parfum si bunuri de pana la maxim £390. Introducerea in tara a drogurilor de orice fel este interzisa.
Membrii Comunitatii Europene nu au nevoie de viza pentru a vizita Anglia, doar de un pasaport sau de o carte de identitate valabila.
Anglia are o legislatie extrem de stricta privind vanzarea bauturilor alcoolice minorilor. Astfel, doar persoanele de peste 18 ani sunt permise sa intre in cluburi, iar unele localuri pot impune chiar si varsta de 21 de ani. Calatoria cu mijloace de transport in comun fara bilet de calatorie valid este pedepsita cu aprox. £20 iar posesia oricaror fel de droguri ilegale este considerata infractiune.
Cetatenii romani care calatoresc in Anglia au nevoie de o asigurare medicala obligatorie incheiata in Romania.
Circulatia se desfasoara pe partea stanga a drumului iar amenzile in trafic pot ajunge chiar si pana la 900 lire sterline.
Stonehenge Locat în Wiltshire, Marea Britanie, ansamblul Stonehenge întruchipează încă din anul 3.000 î. Hr. un magnific monument dedicat zeilor și găzduiește misterul nedeslușit al originii Complexului Megalitic.
Roata din Londra Cea mai înaltă roată de observație din Europa și a treia din lume, The London Eye (Roata din Londra/Roata Mileniului) oferă o panoramă spectaculoasă oricărui vizitator atât ziua, cât și în decursul serii.
Hyde Park Viața urbană a Londrei adăpostește o adevărată gură de oxigen, un must-see al Angliei. Fiind unul din grupul Parcurilor Regale, Hyde Park ascunde ”Colțul Vorbitorilor”, unde oricine poate ține discursuri duminica.
British Museum Cu 94 de galerii, British Museum rămâne unul dintre cele mai grandioase muzee din lume încă de la începuturile anului 1753. O simplă vizită în colosala construcție oferă curioșilor exponate incomensurabile.
Castele Marii Britanii Cel mai vechi castel al Marii Britanii, Castelul Windsor adăpostește 1,000 de camere fiind și locul copilăriei reginei Elisabeta a II-a. La 148 km de Londra, Castelul Warwick întruchipează agresivitatea Angliei.
Anglia lui Shakespeare Inconfundabilul poet și dramaturg englez, Shakespeare este scriitorul național al Angliei. Spiritul său este încă prezent în casa memorială din Stratford-upon-Avon, locul nașterii și copilăriei poetului.
Bucătăria lui Jamie Oliver Nu doar o simplă emisiune de televiziune ci și un brand renumit, Jamie Oliver a transformat mic-dejunului tradițional al Angliei în mâncare fresh, raw vegan și organică prin restaurantele sale.
Londra Capitala Marii Britanii, Londra îmbină perfect caracterul vechi împreună cu cel ultra-modern, de la House of Parliaments la zgârie-norul neo-futurist The Shard. În centru se vorbesc peste 300 de limbi.